9 beste manieren om voor je huid te zorgen

Ons leven is gebouwd op gewoontes. Van onze koffie of thee in de ochtend tot de rand van het bed waarop we slapen, onze routines vormen onze dagen en ons lichaam. Hoewel de term 'gewoonte' vaak een negatieve connotatie heeft, kunnen we ook gewoonten creëren die gunstig zijn voor de gezondheid en het welzijn van onze huid. Van lichaamsbeweging en voeding tot productkeuzes, hier zijn tien gewoonten die u kunnen helpen een gezonde en mooie huid te behouden.


1. Was je gezicht
Door je gezicht te wassen, worden vuil, olie en bacteriën verwijderd die zich ophopen en de poriën groter doen lijken. Je moet je gezicht wassen als je wakker wordt om vuil en olie te verwijderen, en opnieuw voordat je naar bed gaat om make-up en vuil van de dag te verwijderen. Je moet ook je gezicht wassen na het zweten of sporten. Gebruik een zachte en natuurlijke gezichtsreiniger zoals onze Tamanu Luxury Facial Cleanser. Het is gemaakt met 95% biologische ingrediënten en natuurlijk schuim zonder schadelijke sulfaten.

2. Slaap meer
"Beauty Sleep" is echt. Ons lichaam heeft elke nacht 7 tot 9 uur diepe slaap nodig om te herstellen, te verjongen en te herstellen. Het is alsof we elke avond de fontein van de jeugd bezoeken, omdat onze huid nieuw collageen aanmaakt terwijl we slapen. Om een ​​sterke slaaphygiëne te behouden, raden experts een consistent slaapschema en een koele (65℉), donkere omgeving aan. Bouw dertig minuten in je schema in om te ontspannen voordat je naar bed gaat; het is het perfecte moment om je gezicht te wassen en onze Beauty Sleep-set te gebruiken, boordevol krachtige antioxidanten die je huid 's nachts helpen herstellen.

3. Adem schone lucht in
Zware luchtvervuiling, sigarettenrook en kunstmatige geurstoffen kunnen de gezondheid van onze huid schaden, schadelijke vrije radicalen vormen en huidirritatie veroorzaken. Als je het niet kunt vermijden, help dan je huid te verbeteren met niet-giftige producten. Gebruik natuurlijke biologische gezichtsreinigers en producten met antioxidanten om de schade veroorzaakt door luchtvervuiling op je huid te herstellen.

4. Gebruik antioxidanten
Vrije radicalen veroorzaken schade aan onze huid en lichaam. Ze worden geproduceerd door gefrituurd voedsel, alcohol en pesticiden. Antioxidanten kunnen echter vrije radicalen neutraliseren, zoals natuurlijke superhelden. Het is belangrijk om voedingsmiddelen te eten met antioxidanten zoals pure chocolade, bosbessen, frambozen, aardbeien en pecannoten. Het is net zo belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken die antioxidanten bevatten, zoals vitamine C, groene thee, olijfblad, zoethoutwortel en granaatappel. Onze Antioxidant Skin Boost is een geweldige bron van de antioxidant vitamine C en kan worden toegevoegd aan serums of moisturizers.

Lees ook
Van tomaten voor de huid: 7 voordelen om een ​​gezonde huid te krijgen
Het stigma van aandoeningen veroorzaakt

5. Scrub je gezicht
Zoek naar zachte exfoliërende ingrediënten zoals alfahydroxyzuren (AHA's), die worden aangetroffen in natuurlijke fruitzuren. Alfa-hydroxyzuren lossen de natuurlijke "lijm" van de huid op die dode huidcellen op hun plaats houdt en tillen ze voorzichtig op zonder te wrijven. Alfahydroxyzuren werken ook als bevochtigingsmiddelen en trekken vocht naar de huid. Onze Fruit Acid Toner is geweldig voor zachte exfoliatie.

6. Train regelmatig
Lichaamsbeweging helpt de bloedstroom te verhogen, zuurstof naar binnen te trekken en vrije radicalen weg te trekken van de huid. Lichaamsbeweging helpt ook om stress te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Zorg ervoor dat je je gezicht wast na een zweterige training.

7. Gebruik vochtinbrengende crème
Elke dag een vochtinbrengende crème gebruiken is belangrijk voor elk huidtype, of het nu droog, vettig, volwassen of acne-gevoelig is. De juiste vochtinbrengende crème helpt een droge en schilferige huid te voorkomen en zorgt ervoor dat de huidcellen goed blijven werken, waardoor de vorming van fijne lijntjes en rimpels wordt voorkomen. Onze Citrine Complete Botanical Treatment is een combinatie van vochtinbrengende crème en serum die de huid hydrateert en voedt. Intensive Eye Repair, met zwarte komijnzaadolie, kan worden gebruikt op alle rimpels en lijntjes op je gezicht die een beetje extra verzorging nodig hebben.

8. Drink water
Drinkwater voedt de huid van binnenuit. Een vochtarme huid kan er dof, jeukend en droog uitzien en lijntjes zichtbaarder maken. Het kan ook de donkere gebieden rond uw ogen en neus verbeteren. Alcohol en koffie drogen de huid uit. Veel water drinken houdt de huid gehydrateerd en kan je huid een gezonde glans geven. Het eten van fruit en groenten, sporten en een goede nachtrust kunnen allemaal helpen om de huid gehydrateerd te houden.

9. Draag zonnebrandcrème
De zon veroorzaakt de meeste veroudering van de huid. Te veel zon kan ernstige huidbeschadigingen veroorzaken, bijdragen aan uitdroging en schadelijke vrije radicalen vormen. Zonnebrandcrème biedt essentiële bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon en moet worden gedragen als u gedurende lange tijd in de zon bent. U moet ook beschermende kleding dragen en blootstelling aan de zon beperken.