15 Voordelen van Moringa-Bladeren

Moringablad of Moringa oleifera is een plant die vaak de dijboom, magische boom, benolieboom of koolzaadboom wordt genoemd.

Moringa wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en gezondheidsvoordelen. Het heeft ook schimmeldodende, antivirale, antidepressieve en ontstekingsremmende eigenschappen.


Moringa bevat veel gezonde verbindingen zoals:

 • vitamine A
 • vitamine B1 (thiamine)
 • B2 (riboflavine)
 • B3 (niacine), B-6
 • foliumzuur en ascorbinezuur (vitamine C)
 • calcium
 • potassium
 • ijzer
 • magnesium
 • fosfor
 • zink

Het is ook zeer laag in vet en bevat geen schadelijk cholesterol.

Wat zijn de voordelen?
Moringa wordt verondersteld veel voordelen en toepassingen te hebben, variërend van gezondheid en schoonheid tot het helpen voorkomen en genezen van ziekten. Moringa-voordelen zijn onder meer:

1. Beschermt en voedt huid en haar
Moringa-zaadolie is gunstig om het haar te beschermen tegen vrije radicalen en het schoon en gezond te houden. Moringa bevat ook eiwitten, wat betekent dat het zeer nuttig is bij het beschermen van huidcellen tegen beschadiging. Het bevat ook hydraterende en ontgiftende elementen, die ook de huid en het haar verbeteren.

Het kan succesvol zijn bij het genezen van huidinfecties en wonden.

2. Behandeling van oedeem
Oedeem is een pijnlijke aandoening waarbij vocht zich ophoopt in bepaalde weefsels in het lichaam. De ontstekingsremmende eigenschappen van Moringa kunnen effectief zijn om de ontwikkeling van oedeem te voorkomen.

3. Bescherm het hart
Moringa lijkt de lever te beschermen tegen schade veroorzaakt door anti-tbc-medicijnen en kan het herstelproces versnellen.

4. Voorkom en behandel kanker
Moringa-extract bevat eigenschappen die kunnen helpen voorkomen dat kanker zich ontwikkelt. Het bevat ook niazimicine, een stof die de ontwikkeling van kankercellen onderdrukt.

5. Behandel maagklachten
Moringa-extract kan sommige maagaandoeningen helpen behandelen, zoals constipatie, gastritis en colitis ulcerosa. De antibiotische en antibacteriële eigenschappen van Moringa kunnen de groei van verschillende ziekteverwekkers helpen remmen, en het hoge vitamine B-gehalte bevordert de spijsvertering.

6. Bestrijdt bacteriële ziekten
Vanwege de antibacteriële, schimmelwerende en antimicrobiële eigenschappen kan moringa-extract infecties bestrijden die worden veroorzaakt door Salmonella, Rhizopus en E. coli.

7. Maak botten gezonder
Moringa bevat ook calcium en fosfor, die helpen de botten gezond en sterk te houden. Samen met zijn ontstekingsremmende eigenschappen kan moringa-extract helpen bij het behandelen van aandoeningen zoals artritis en kan het ook beschadigde botten genezen.

8. Stemmingsstoornissen behandelen
Moringa wordt verondersteld nuttig te zijn bij de behandeling van depressie, angst en vermoeidheid.

9. Beschermt het cardiovasculaire systeem
De krachtige antioxidanten in moringa-extract kunnen hartschade helpen voorkomen en het is ook aangetoond dat ze een gezond hart behouden.

10. Helpt wonden te genezen
Het is aangetoond dat Moringa-extract helpt bij het sluiten van wonden en het verminderen van littekens.

11. Diabetes behandelen
Moringa helpt de hoeveelheid glucose in het bloed te verminderen, evenals suiker en eiwit in de urine. Het verhoogde hemoglobinegehalte en het algehele eiwitgehalte bij de geteste personen.

Lees ook : 10 recepten voor traditionele Indonesische geneeskunde met echte voordelen voor de gezondheid

12. Astma behandelen
Moringa kan helpen de ernst van sommige astma-aanvallen te verminderen en te beschermen tegen bronchiale vernauwing. Het is ook aangetoond dat het helpt bij een betere longfunctie en algehele ademhaling.

13. Beschermt tegen nieraandoeningen
Mensen kunnen de neiging hebben om stenen in de nieren, blaas of baarmoeder te ontwikkelen als ze moringa-extract innemen. Moringa bevat hoge niveaus van antioxidanten die kunnen helpen bij toxiciteitsniveaus in de nieren.

14. Hoge bloeddruk verlagen
Moringa bevat isothiocyanaten en niaziminine, verbindingen die helpen voorkomen dat de slagaders verdikt, waardoor de bloeddruk kan stijgen.

15. Verbeter de gezondheid van de ogen
Moringa bevat gezichtsverbeterende eigenschappen dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten. Moringa kan de verwijding van retinale vaten stoppen, verdikking van het capillaire membraan voorkomen en retinale disfunctie remmen.

Hierboven staan ​​15 voordelen van Moringa-bladeren.